menu
90 NoFap challenge Star this Commitment
Week 12 of 12

GeertenF commits to:
De komende negentig dagen (84, want zes zitten er al op) wil ik niet masturberen. Dit betekent dat ik mezelf bewust niet ga aanraken en stimuleren om een orgasme te krijgen.
3
9
No more reports due
Details
My Commitment Journal
GeertenF
GeertenF
August 12, 2018, 10:01 PM
Helaas, de uitdaging is voorbij. Ik heb gefaald. Ik heb het vier weken volgehouden. Niet slecht. Hoe komt het?

Er is maar één verklaring voor mijn falen: het fantaseren. Vanavond deed ik het weer. Voorgaande keren lukte het me om mezelf in bedwang te houden, en te stoppen voordat het zover kwam. Dit keer niet. Ik raakte zo opgewonden, en hield het niet meer. Toen liet ik het gaan.

Want kan ik hiervan leren? Fantaseren en mezelf opwinden leidt op den duur tot falen. Er komt een punt dat het teveel wordt en je jezelf niet meer kunt bedwingen. Niet meer doen dus.
GeertenF
GeertenF
August 9, 2018, 10:46 AM
De laatste dagen heb ik enorm getwijfeld. Was hetgeen wat ik had gedaan (fantaseren, naaktliggen, etc.) toegestaan? In eerste instantie besloot ik van niet. Dit betekende dat mijn reeks over was. Ik moest opnieuw beginnen. Dat zou echter betekenen dat simpelweg fantaseren, en ook maar een beetje mezelf opwinden zou betekenen dat de uitdaging voorbij zou zijn. Dit zat me ook niet lekker, en voelde onnatuurlijk, onaangenaam, en onhaalbaar.

Na God gevraagd te hebben wat te doen, kreeg ik antwoord. Ik heb nu besloten dat wat ik deed, niet erg is. Mezelf opwinden is toegestaan. Wat niet mag, is klaarkomen. Dit betekent dat ik alles mag doen om mezelf op te winden, zolang ik maar niet klaarkom. Ook betekent dit dat de uitdaging nog steeds telt, en dat ik bijna mijn vierde week inga.

Dit voelt als een bevrijding. Er is niks meer waarover ik hoef te twijfelen. Ik heb immers geen orgasme gehad, en dat is hetgeen waar het om draait. Daarnaast is het ook belangrijk me te realiseren dat ik veel kracht heb getoond. Telkens wanneer ik mezelf opwond, stopte ik, en dacht ik: Als ik nu niet stop, dan ga ik te ver. Dat vereist veel kracht en discipline. Dat is iets om trots op te zijn.

GeertenF
GeertenF
August 6, 2018, 6:35 PM
Vandaag heb ik weer gefantaseerd en naakt in bed gelegen. Dit keer met negatieve consequenties. Ik voelde me onzeker tijdens het werk. Ik twijfelde of ik nu de uitdaging niet had gehaald, of dat hij nog steeds van kracht was. Is het deze twijfel die me onrustig maakt? Hoe dan ook, ik voelde me niet op mijn gemak.

De uitdaging geldt nog steeds. Ik ben immers niet klaargekomen. Ik beschouw de onzekerheid en twijfel als waarschuwing. Het is het gevolg van mijn gedrag, namelijk het fantaseren en het opzettelijk mezelf opwinden. Dit is hetzelfde als masturberen (ik kom alleen niet klaar).

Het is echter wel noodzakelijk een nieuwe regel toe te passen:

- Elke bewuste handeling of actie die leidt tot seksuele opwinding kan worden gezien als masturbatie. Elke vorm van masturbatie die wel of niet leidt tot een orgasme is niet toegestaan tijdens de uitdaging.

Deze nieuwe regel gaat nu (maandag 6 augustus) van kracht.

GeertenF
GeertenF
August 6, 2018, 8:49 AM
Vannacht heb ik bijna de uitdaging verloren. Ik had ontzettend veel zin om te masturberen, en dat gevoel bleef maar aanhouden. Ik merkte aan mezelf dat ik op allerlei manieren mezelf probeerde op te winden, om uiteindelijk klaar te kunnen komen. Wat gebeurde er precies?

Het begon die middag toen ik aan het sporten was. Opeens wilde ik naakt in de kamer liggen, en mezelf bekijken wanneer ik een erectie had. Dat windt me namelijk op (ik fantaseer dan dat iemand mij aanraakt, en krijg een beeld bij hoe dat eruitziet). Op dat moment kreeg ik door wat ik aan het doen was: ik was mezelf bewust aan het stimuleren om seksueel opgewonden te raken. Ik stopte ermee, maar ik bleef zin hebben. ‘S avonds werd het alleen maar erger. Ik wilde zonder pyjama slapen, om dezelfde redenen hierboven genoemd. Ik kan mijn erectie dan zien, en hem ook aanraken, wat ik opwindend vind. Op een gegeven moment merkte ik dat ik voortdurend dacht aan seks, en dat ik dit bewust deed om ervoor te zorgen dat ik klaar zou komen (weliswaar zonder mijn penis aan te raken). Ook na deze realisatie stopte ik ermee, maar toch bleef ik gigantisch veel zin hebben en bleven de fantasieën maar terug komen. Ik heb stand gehouden, maar het scheelde een haar. Hoe kan ik in het vervolg het mezelf makkelijker maken?

Het feit was nou eenmaal dat ik heel veel zin had om klaar te komen. Wat ik niet moet doen is ingaan op dit gevoel. Dit deed ik wel telkens. Door bijvoorbeeld in de spiegel te kijken wanneer ik een erectie had, of naakt in bed te liggen en te fantaseren. Dit moet ik niet doen. Ik moet mezelf afleiden wanneer ik veel drang ervaar om te masturberen. Dit kan ik doen door:

1. Wat anders te gaan doen: schaken, sporten, lezen, muziek luisteren/maken, etc.

2. Te denken aan redenen waarom ik doe aan NoFap.

3. Te bidden om kracht.
    This Commitment has no photos.
Displaying 1-4 of 12 results.
October 6 to October 13
Not Successful
No report submitted
September 29 to October 6
Not Successful
No report submitted
September 22 to September 29
Not Successful
No report submitted
September 15 to September 22
Not Successful
No report submitted
Referee
Supporters
This Commitment doesn't have any Supporters yet!
.
+
Server IP 10.0.0.173
Portal Id 0
User Id 0
Unix Timestamp 1714174986
Current Timezone GMT
Server encoding: utf-8
Assets folder: https://static.stickk.com/yii-assets/dcbc9e4e
Payment Type PRODUCTION
Your feedback has been sent. Thank you!
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Read our Privacy Policy
Loading...